Sunday, December 10, 2017

Produk Supermom | Menghilangkan Kotoran Degil Dengan Mudah

Produk Supermom - Semburan menghilangkan kotoran degil
Produk Supermom adalah produk yang sedang meningkat naik di pasaran Malaysia sekarang nie. Produk Muslim ini ada disiarkan di rancangan TV Al Hijrah B'frenz dan tersangat laris di seluruh negara. Produk ini juga pernah mendapat liputan di radio IKIM FM tau... Banyak kegunaan produk Supermom ini dan akan saya kupaskan satu persatu kelebihan produk ini.

Antara kegunaan utama produk ini adalah menghilangkan kesan kotoran degil di pakaian anda. Hanya sembur sret sret di kawasan kotoran, tunggu 5 minit dan masukkan ke dalam mesin basuh. Lepas habis membasuh, lihat la di kotoran yang sebelum nie degil tak nak hilang tu... Boleh hilang! Boleh hilang apabila menggunakan produk Supermom ini.

Tanpa rendaman, pakaian bersih selepas semburan

Brochure Supermom

Yang hebatnya... bukan hanya untuk pakaian... tapi untuk kegunaan yang lain seperti menghilangkan kotoran di tandas, di dapur, di lampu kereta, di rim kereta, malah mungkin dapat menghilangkan kotoran di hati anda! Ops... terover... he he.

Tapi memang betul boleh hilangkan kotoran lain selain pada pakaian. Boleh lihat gambar-gambar testimoni yang telah dicuba pada benda lain selain pakaian. Boleh kata, bukan sekadar Supermom nie, nie dah boleh dipanggil SuperFamily!! 

Rim kereta pun jadi macam baru bang!

Sembur di beg pun boleh!

Kotoran daki hilang - baju nampak baru!

Di periuk pun boleh!
Hah! Amacam? Hebat kan? Dah la produk bumiputera, bukan dari luar negara nie. Ini produk buatan Malaysia! Apa tunggu lagi? Harga berpatutan, kegunaan meluas dan berkesan. Memang betul apa yang di tagline kan founder produk supermom nie... SATU RUMAH, SATU SUPERMOM.
 
Boleh cuba dan senang sahaja untuk didapati di pasaran. Boleh contact dengan stokis yang telah meng"sponsor" entri post ini untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut iaitu tentang HARGA, DAN BAGAIMANA UNTUK MENDAPATKANNYA iaitu:

No Wassap : 012-9282632 @ 013-986 1207
Email: sarinamadmin62@gmail.com

Sememangnya produk ini sudah terbukti keberkesanannya dan suci bersih dari unsur unsur oink oink yang selalu kita takutkan. Yang nie takde oink oink...produk supermom nie ada blink blink dan keching keching sahaja! Kerana anda boleh menjimatkan masa dan wang dengan pembelian produk nie. 

So, apa tunggu lagi? Contact la nombor stokis di atas... Nak beli produk supermom atau nak jadi agen jualan. Bukan saje pakaian dah cantik, kereta dah berkilat, duit pun dapat kalau jadi agen!

Kepuasan Terjamin!

Entri ini adalah STICKY POST di mana entri berbayar ini akan selalu berada di atas sekali dalam blog ini sehingga Dec 2017. Nak entri terbaru? Ada di bawah sticky post ini yer.... :) Berminat nak iklankan produk anda? Klik link ini (IKLAN DI BLOG)
 

Friday, June 16, 2017

Tips Bisnes | Teknik Pemberian Harga Yang Betul


Teknik Pemberian Harga
Seperti yang dijanjikan, saya akan memberitahu betapa pentingnya teknik pemberian harga yang betul bagi produk jualan kita kerana ia akan memberi kesan yang sangat banyak dari pelbagai segi kepada usahawan di luar sana. Tips pemberian harga ini jika salah letak je, jualan produk boleh menjadi sendu, atau pelanggan tak nak terima produk kita. 

Sebelum memberikan ketetapan harga produk jualan, setiap founder produk perlu study dulu market di luar sana. Jika dah ada pesaing, cek harga jualan dia berapa. Kenapa harganya setakat itu? Apakah bezanya produk kita dengan produk-produk di luar sana? Jika produk kita ada unsur-unsur added value, mahal sikit orang tak kisah cuma kita kena pandai bagitau orang kenapa ia lebih mahal berbanding produk lain. Tapi kalau kandungan sama tetapi kita punya produk lebih mahal... Maka bersendulah produk tu..

Lepas dah cek.... kita dah tahu range harga di pasaran... Kenapa dan mengapa... Sekarang berbalik kepada scratch book kepada produk kita. Berapa harga modal produk? Dari situ maka kita boleh bahagi-bahagikan ketetapan harga mengikut kaedah yang kita guna, antara offline atau online, dan kita kita tahu limitation price yang sepatutnya kita kena bagi kepada pelanggan.

Di sinilah RAMAI YANG TERSILAP LANGKAH. Founder cuba mengaut keuntungan yang lebih dan tidak membahagikan harga yang betul kepada orang lain. Contoh usahawan online: Selalunya hierarki peniaga online ialah :

FOUNDER > MASTER STOKIS > STOKIS > DROPSHIP > CUSTOMER 

Ada yang skip master stokis, terus kepada stokis.... Bergantung kepada strategi marketing dia la kan. Tapi dekat sinilah banyak yang tersilap. Harga yang master stokis dapat dari founder, dari master stokis kepada stokis, dan dari stokis kepada drophippers.

Salah bagi harga di sini, stokis rasa tak berbaloi nak jual produk itu, atau dropship rasa tak berbaloi nak jual produk tu. Apabila stokis dan dropship rasa malas dan tak berbaloi, maka terputuslah rangkaian jualan produk. Dropship senyap.. stokis lari ke produk lain. Silap-silap master stokis atau founder yang kena jual sendiri. Kerana apa? Kerana si founder tadi tersalah bagi harga.

Salah bagi di situ juga menyebabkan kaedah penjualan produk tidak boleh nak dipelbagaikan. Sesetengah produk apabila laku keras, ada yang nak jual secara kedai, kedai online seperti lazada, dan kadang-kadang nak bagi promosi... Salah ketetapan harga, semua nie menjadi masalah kerana salah tolak harga, stokis marah... Salah bagi harga, kedai-kedai tadi tak jadi ambil kerana margin sangat rendah, tak berbaloi. 

Apabila bisnes dah berkembang, perlu ada penambahan kos dari segi distributor barang... Beli van... tapi margin keuntungan dan tak boleh nak cover penambahan kos... Bisnes jadi statik, tak boleh nak berkembang... Lama-lama produk tak relevan mengikut zaman... Semuanya kerana pemberian harga.

Founder yang bijak, telah merancang perniagaan dengan membayangkan bisnesnya berkembang menjadi maju dan hebat. Segala perancangan ketetapan harga telah diplankan untuk perkembangan bisnesnya. Apabila ada ruang berkembang, tidak menjadi masalah untuknya menetapkan harga yang sama, tidak perlu menaikkan harga produk. 

Founder yang bijak, perlu pandai menjaga hati stokisnya dan selalu berhubung. Selalu memberi kata-kata semangat supaya stokis dapat membimbing dropshippers nya pulak. Ada dua cara asas:

1) Pemberian harga yang tidak berapa adil kepada stokis dan dropshippers tetapi selalu memberi FREE GIFT kepada mereka sebagai dorongan. (Ye lah, founder dah dapat banyak kan, apa salahnya berkongsi rezeki)

2) Pemberian harga yang effektif. Stokis dan dropshippers berpuas hati dan rasa sangat berbaloi dengan pendapatan mereka. Produk senang dijual dan untung besar. Hanya perlu memantau stokis-stokis dan berikan dorongan dan bantuan (bahan-bahan untuk diiklankan, fakta-fakta produk dll) kepada stokis dan dropshippers.

Jika ada yang SERIUS nak belajar teknik pemberian harga yang betul secara asas, boleh hubungi saya. Ada dua cara untuk anda di luar sana iaitu:

1) Sertai Kursus Asas Pembangunan Pasaran (KAPP) anjuran Muslim Trade House. Anda perlu ke HQ Muslim Trade House di Batang Kali. Akan diajar teknik asas pengedaran offline, teknik pembungkusan asas produk, teknik pemberian harga dan Pelan pembangunan pasaran melalui Muslim Trade House untuk membangunkan pasaran produk kita. Bayarannya RM930 sahaja. Kursus akan berlangsung setiap Selasa bermula jam 2.00 petang hingga 6.30 petang. Makanan dan bahan kursus disediakan.

2) Bagi yang bermasalah untuk ke Batang Kali, Saya boleh berikan personal coaching tentang teknik pemberian harga untuk sesape yang baru nak mulakan bisnesnya. Bagi yang dah menjual produknya, boleh revise balik harga jualan, atau ikut kaedah nombor satu tadi. Jangan risau, saya tak ambil mahal, kerana saya lebih kepada ingin membantu. Tapi saya pun nak cari makan kan.. Apa yang saya boleh ajar secara personal (one by one), ialah dari segi teknik pemberian harga dan pengurusan asas perniagaan. Bagaimana nak jadi usahawan, bukan bekerja sendiri. Harga: Atas perbincangan. Dan yang paling penting, saya akan ajar terus di pejabat anda.

Kenapa atas perbincangan? Kerana penetapan harga bergantung kepada asas ilmu yang ada founder itu sendiri. Ada sesetengah tu kosong dalam bab nie. Ada yang tahu cuma tak amal. Ada yang rasa macam tahu tapi bagi ikut suka dia mengikut rasa hati. Lokasi juga memainkan peranan. Jika jauh, saya akan masukkan kos travel ke sana dan mungkin kos penginapan. Keadaan berbeza-beza. Jadi, harga saya akan nilaikan mengikut keadaan. 

Nak dapatkan no contact saya, boleh klik ke ruang PENGIKLANAN

IKLAN STICKY POST :

NAK HILANGKAN KOTORAN DEGIL DI PAKAIAN, DI RUANG DAPUR ANDA, MALAH DI KERETA ANDA? 

GUNALAH SUPERMOM! HANYA SEMBUR, TUNGGU 5 MINIT (BOLEH BANCUH MAGGI SAMBIL MENUNGGU) KEMUDIAN LIHATLAH HASILNYA..... 

BERKILAT SEPERTI BARU... KLIK LINK INI UNTUK DAPATKAN MAKLUMAT LANJUT



Thursday, June 15, 2017

REVIEW PRODUK POST : Produk NicoZu | Berhenti Merokok Dalam Masa 7 Hari !




Sesiapa yang rasa nak berhenti merokok dalam masa 7 hari, eloklah cuba produk NicoZu ini, Produk yang sangat berkesan untuk anda bebas dari merokok. Sayangilah isteri anda, sayangilah anak-anak anda, sayangilah suami tersayang anda dengan belanja sebotol nicozu supaya bebas dari rokok. 

Merokok sudah difatwakan HARAM kerana kesannya terhadap diri perokok dan juga orang sekitar... Kesan yang menghidu asap rokok lebih merbahaya daripada orang yang merokok. Apabila banyak kemudaratan daripada kebaikan, maka difatwakan haram. Tapi kenapa ramai yang masih merokok? Kerana ketagihan. NicoZu dapat mengatasi masalah ketagihan anda!

Produk Nicozu

Konsep ketagihan nie lah menjadi satu masalah besar nak berhenti merokok. Sama macam penagih dadah, penghisap candu, dan lain-lain. Kerana ketagihan, susah nak tinggal. Niat tu dah ada, ramai yang dah pasang niat nak berhenti merokok, tapi kerana ketagihan, tak boleh tinggal jugak. Jadi, produk NicoZu nie dapat mengatasi masalah ketagihan hanya dengan beberapa semburan di dalam mulut anda.

Hanya perlu ada dua perkara supaya dapat berhenti merokok iaitu:

1) Memang dah ada niat nak berhenti merokok
2) Kena ada support dari keluarga terdekat

Bab support tu lah produk Nicozu nie ambil bahagian. Produk NicoZu nie adalah berasaskan bahan organik, tiada campuran kimia merbahaya. Ekstrak semulajadi dari kayu manis dan cengkih... Dapat menghilangkan ketagihan anda untuk merokok dan juga mewangikan bau mulut anda! Faedah 2 dalam 1 yang sangat bermanfaat. Tiada masalah mulut berbau, dan ketagihan merokok pun hilang.

Saiznya kecil, sesuai nak dibawa ke mana-mana dalam poket
Perasa Pudina yang mengharumkan bau mulut anda

Cara penggunaan: Hanya perlu sembur NicoZu di bawah lidah ketika rasa hendak merokok. Setiap kali rasa nak merokok, sembur nicoZu... Insya Allah lama-lama proses ketagihan merokok akan hilang dari semasa ke semasa, dan jika diambil secara berterusan, dapat berhenti terus dari merokok.

********************************************************************************
IKLAN STICKY POST :

NAK HILANGKAN KOTORAN DEGIL DI PAKAIAN, DI RUANG DAPUR ANDA, MALAH DI KERETA ANDA? 

GUNALAH SUPERMOM! HANYA SEMBUR, TUNGGU 5 MINIT (BOLEH BANCUH MAGGI SAMBIL MENUNGGU) KEMUDIAN LIHATLAH HASILNYA..... 

BERKILAT SEPERTI BARU... KLIK LINK INI UNTUK DAPATKAN MAKLUMAT LANJUT

********************************************************************************

Apa kebaikan apabila sudah berhenti merokok:

Bebas Kewangan: Rokok sekarang dah mahal. Kalau jenis habis sekotak sehari, atau sekotak dua hari... cuba kira secara mudah, Contoh pengiraan:  Sekotak rokok dalam dua hari bermakna dalam sebulan, 1 kotak x 30 hari/2 hari = 15 kotak sebulan. Kos sekotak berapa? Didarab dengan 15 kotak. Itulah kos sebulan perokok. Banyak tuu.... Kalau jumlah penjimatan selepas berhenti merokok tu, dikumpulkan sehingga 3-4 bulan, boleh topup dekat gelang emas isteri dah kan? Atau dah boleh tukar kepada rim kereta sport dah tu... 

Teladan Anak-anak: Sape mak ayah yang nak tengok anaknya merokok, angkat tangan? Takde kan? Jadi kenapa perlu kita sendiri merokok? Anak-anak belajar banyak dari mak ayah... 80% pembelajaran secara tak langsung dari mak ayahnya...Jika kita merokok, jangan marahkan si anak jika dia merokok juga satu hari nanti. Kalau kita sendiri tak merokok, insya Allah anak-anak pun tak nak merokok.

Hidup tanpa rokok, keluarga bahagia

Kesihatan Keluarga: Asap rokok sangat bahaya untuk kesihatan. Ramai orang kita sekarang mengalami masalah jantung, paru-paru kerana berpunca dari asap rokok. Kita nak ke anak-anak sakit disebabkan kita sendiri? Kita selalu minta doa supaya anak kita sihat walafiat kan? Tapi kalau kita sendiri menyebabkan anak tak sihat kerana asap rokok? Ibarat meminta belas kasihan Tuhan supaya sihatkan anak kita sambil kita sedang mencucuk anak kita dengan jarum beracun... Sorry to say.


Testimoni Nicozu:

Ramai yang dah menggunakan nicoZu dan berpuas hati. Boleh lihat sendiri antara testimoni pelanggan yang dah menggunakannya.. Ingat, perlu disertakan niat nak berhenti barulah menjadi.. Kalau tuan badan tu sendiri tak nak berhenti, sambil sembur nicoZu tu pun boleh hisap rokok! 




Kepada yang berminat, boleh contact saya sebagai stokis Selangor produk NicoZu:

EMAIL: ahsannurmubarak@gmail.com

AGENT MASIH DIPERLUKAN  !!

Yang duk jauh seperti Perak, Perlis, Johor, Kelantan atau pun Sabah Sarawak, pun boleh order dari saya. Jangan risau, saya boleh poskan.. :)

 P/S: Sesiapa berminat untuk saya review produknya, boleh terus emel saya atau wassap saya ke link ini: PENGIKLANAN

IKLAN BERBAYAR

IKLAN BERBAYAR
Berminat? Terus wassap ke: 011-14957785